Седница је почела у 09,00 часова

Седници је председавала др Јасна Аврамовић, командант Градског штаба.

Седници су присуствовали:

 1. Дејан Стошић, заменик команданта Градског штаба
 2. Андријана Симоновић-Столић, начелница Штаба
 3. Зоран Томић, секретар Штаба
 4. Владимир Кулагић, директор ЈКП Грејање, члан Штаба
 5. Милан Рајић, директор ЕПС-а, члан Штаба
 6. Уместо Томислава Живановића, секретара Црвеног крста Смедерево, члан Штаба, седници је присуствовао Саша Тошевски
 7. др. Жељко Смиљанић, заменик директора Опште болнице Свети Лука, члан Штаба,
 8. др Светлана Михић Јовановић, дв.директора Дома здравља, члан штаба
 9. Ђорђе Радуловић, командир ватрогасно-спасилачке чете, члан Штаба
 10. Саша Обрадовића, начелник Одељења полиције ПУ Смедерево, члан Штаба,
 11. Бојан Теофиловић , председник Скупштине града Смедерева
 12. Анита Кликовац,представник Одељења за ванредне ситуације Смедерево
 13. Бранче Стојановић, заменик председника Скупштине
 14. Тијана Јовановић, Група за ванредне ситуације

 

Седници оправдано нису присуствовали: Милко Мишковић, Виолета Максимовић, Јован Беч, Срђан Стојковић, Мирослав Илић, Милош  Ђорђевић, Александар Симић, и  Весна Ристић.

 

 

За седницу је утврђен

Дневни ред

 1. МЕРЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ВИРУСА ПОВОДОМ НОВОНАСТАЛОГ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

1.

Др Јасна Аврамовић је отворила седницу Штаба.истакла је да на територији града Смедерева нема заражених корона вирусом. Напоменула је да на основу Уредбе о изменама и допунама мера за време ванредног стања у области превоза путника у друмском саобраћају, град Смедерево је укинуо међуградски и градски превоз али на састанку са директором Ласте је договорено да фирме и јавна комунална предузећа и установе могу урадити посебне уговоре за превоз својих запослених који ће важити 30 дана од тренутка доношења. Овим закључком је потребно је да се покрију правци превоза ка Великој Плани, Смедеревској Паланци, Водњу и Београду. Фирме и јавна предузећа и установе треба да пошаљу списак своји запослених коме је потребан превоз до радног места.Такође је истакла да ће злоуботреба овог закључка бити санкционисана.

Саша Тошевски, представник Црвеног крста је упознао Штаб да Call centar прима позиве. Позиву су и информативног карактера. Дневно има око 300 позива. Подели су око 100 пакета на основу списка  које је доставио Центар за социјални рад којих има 212.

Др Јасна Аврамовић је истакла да је за град Смедерево стигла донација од 2000 маски од Југотекса које су подељене Дому здравља и болници Свети Лука. Такође је Кајзен донирао 1000 маски а град Смедерево је купио још 3000 маски. Лице које је задужено за пријем и евиденцију маски Гордана Вујовић, придружује јој се и заменик градоначелнице Дејан Стошић који ће такође водити ту евиденцију.

Др Жељко Смиљанић је упознао Штаб да болница има довољно дезинфекционих средстава и опреме за рад. Тренутно раде на обезбеђење додатног одељења за пријем заражених.

Др Светлана Михић Јовановић је истакла да Дом здравља има довољно опреме и дезинфекционих средстава.

Саша Обрадовић, МУП, је упознао Штаб да на територији Подунавског округа има 840 лица која су дошла из иностранстав док  на самој територији смедерева има 500 лица која уредно контролишу и да има око 11 лица која синоћ нису поштивали меру изолације. Такође постоји кршење полицијског часа и има доста прекршајних пријава.

Милан Рајић, ЕПС, снег је направио кратке спојеве, у Друговцу је био проблем, такође и проблем на трафо станици у Водњу. Без струје су били Петријево, Удовице и Сеоне и то се у току дана решило

Владимир Кулагић, ЈП Грејање је упознао Штаб  да су синоћ грејали до 23 часа.

На предлог команданта Штаба, др Јасне Аврамовић, Градски штаб је једногласно донео

***

ЗАКЉУЧАК

 1. Да сви директори фирми, јавних предузећа и установа направе посебне уговоре са Ластом који се односе на превоз запослених.

Закључак важи 30 дана од тренутка доношења.

Доноси се Одлука да се аутобусима покрију излази из Смедерева,(правац ка Великој Плани, ка Смедеревској Паланци, ка Водњу и ка Београду).

Задужују се директори фирми, јавних предузећа и установа да пошаљу редуковане спискове радника којима је потребна превоз до радног места на мејл vanredni.prevoz@smederevo.org.rs

Злоупотреба овог Закључка биће санкционисана у складу са законом.

 1. Задужује се Дејан Стошић, заменик градоначелнице града Смедерева и Милко Мишковић, начелник Градске управе, да поред Гордане Вујовић буду лица за контакт, пријем и дистрибуцију заштитних маски које обезбеђује град Смедерево
 2. Задужуje се Одељење за привреду, предузетништво, локални економски развој и јавне набавке да набави још 400 пакета храна и хигијене.
 3. Задужуje се Црвени крст Смедерево да достави списак садржаја пакета хране и хигијене као и њихове цене на мејл grupazavs@smederevo.org.rs
 4. Задужуje се в.д. директора Центра за социјални рад да контролише спискове које достављају месне заједнице , месне канцеларије, управници и професионални управници зграда.

 

Седница је завршена у 10, 02 часова

 

Број: 87-1-12/2020-02

У Смедереву, 24. марта 2020.године

 

ЗАПИСНИЧАР                                                                  КОМАНДАНТ ГРАДСКОГ ШТАБА

 

 Тијана Јовановић                                                 Др Јасна Аврамовић